The Regional Skåne SOM Survey 2015 - SOM Institute, University of Gothenburg (University of Gothenburg, 2017)
This is the sixth SOM survey conducted in the region of Skåne. The questionnaire was divided into ten subject fields: Local news; Politics and democracy; To live in Skåne; Traffic and communications; Internet and mobile phones; Activities, interests and values; Denmark; Housing; Working life; Background.

Purpose:

Study attitudes and behaviour linked to local and regional issues

Detta är den sjätte SOM-undersökning som genomförts i Skåne. Den första undersökningen genomfördes 2001 i Malmöregionen (A-region 28 samt Eslöv). De senare undersökningarna har genomförts i hela Region Skåne.

Frågeformuläret består av tio sammanhållna frågeområden: Lokala nyheter; Politik och demokrati; Att leva och bo i Skåne; Trafik och kommunikationer; Internet och mobiltelefoni; Aktiviteter, intressen och värderingar; Danmark; Boende; Arbetsliv; Bakgrund.

Syfte:

Studera attityder och beteenden som är knutna till lokala och regionala frågor och företeelser
SOM-undersökningen i Skåne 2015
Syd-SOM 2015
Keywords: housing; boende; occupations; yrken; residential mobility; flyttningsbenägenhet; trust; förtroende; european union; europeiska unionen; political interest; politiskt intresse; local government services; kommunal service; newspaper readership; tidnings läsekrets; public transport; kollektivtrafik; medical care; sjukvård; public services; offentlig service; news; nyheter; income; inkomst; political allegiance; politisk anhängare; language skills; språkfärdigheter; democracy; demokrati; internal politics; inrikespolitik; political parties; politiska partier; internet use; internetanvändning; health services; hälsovård; politicians; politiker; working conditions; arbetsförhållanden; households; hushåll; leisure time activities; fritidsaktiviteter; educational levels; utbildningsnivå; traffic; trafik; electrical equipment; elektrisk utrustning; political attitudes; politiska åsikter; social networks; socialt nätverk; CORS; CORS; Media; Media; Political behaviour and attitudes; Politiska beteenden och attityder; Specific social services: use and availability; Specifika sociala tjänster: användning och tillgänglighet; Leisure, tourism and sport; Fritid, turism och sport; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Political Science; Statsvetenskap; Media and Communication Studies; Medie- och kommunikationsvetenskap