ESS 6 - European Social Survey 2012, Sweden - Hjerm, Mikael; Johansson Sevä, Ingemar (Umeå University, 2015)
This survey is the Swedish part of the 2012 'European Social Survey ' (ESS), and is focusing on democracy and personal and social well-being. The survey also includes data on media and social trust, politics, subjective well-being, household characteristics and socio-demographics as well as human values as part of the core module of ESS.

Purpose:

The European Social Survey (the ESS) is an academically-driven social survey designed to chart and explain the interaction between Europe's changing institutions and the attitudes, beliefs and behaviour patterns of its diverse populations.

Denna studie innehåller den svenska delen av ESS 2012 och fokuserar på förståelse och bedömning av demokrati samt personligt och socialt välbefinnande. I undersökningen ingår också uppgifter om medieanvändning och socialt förtroende, politik, religion, immigration, rädsla för brott, hushållets sammansättning och socio-demografisk profil samt mänskliga värderingar som en del av kärnmodulen för ESS. Den europeiska socialundersökningen/European Social Survey (ESS) är en attityd- och beteendeundersökning som sedan år 2002 genomförs vart annat år i mer än 30 europeiska länder. Upplägget gör det möjligt att studera såväl förändring som dagsaktuella frågor.

Syfte:

European Social Survey (ESS) är en akademiskt driven socialundersökning som syftar till att kartlägga och förklara samspelet mellan Europas föränderliga institutioner och attityder, övertygelser och beteendemönster bland olika befolkningsgrupper.
ESS 6 - Den europeiska socialundersökningen 2012, Sverige
ESS 6
Keywords: CORS; CORS; Media; Media; Employment; Sysselsättning; Political behaviour and attitudes; Politiska beteenden och attityder; Elections; Val; Social and occupational mobility; Social och yrkesmässig rörlighet; Gender and gender roles; Kön och könsroller; Family life and marriage; Familjeliv och äktenskap; Social behaviour and attitudes; Socialt beteende och attityder; Religion and values; Religion och värderingar; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Sociology; Sociologi