The Student SOM Survey 2011: Student - SOM Institute, University of Gothenburg (University of Gothenburg, 2014)
This is the nineteenth study in the collection of Student-SOM surveys. The aim of these studies is to shed light on opinions and habits of the student generation of today. The questionnaire is mainly a replication of the questionnaire used in previous Student-SOM surveys.

Purpose:

To find out how students feel about their education and the social environment at the University of Gothenburg

SOM-institutet har sedan 1993, tillsammans med Göteborgs universitets samhällsvetenskapliga fakultet, genomfört en studentundersökning. Det huvudsakliga syftet med undersökningen har varit att skapa tidsserier där det går att följa hur fakultetens studenter uppfattar sina studier och sin studiesociala miljö. Ett annat syfte är att identifiera studenterna som grupp, med fokus på exempelvis social bakgrund, ålder och bakomliggande orsaker till att de påbörjat sina studier.
Genom dessa tidsserier kan man utläsa trender och trendbrott bland gruppen studenter. I 2011 års undersökning framgår bland annat att både antalet studenter med mer än 5 års arbetslivserfarenhet och antalet unga studenter har ökat. Studenterna är generellt mycket nöjda med sin utbildning och många tror sig ha god möjligheter i det kommande yrkeslivet.

Syfte:

Ta reda på hur studenterna uppfattar sin utbildning och den studiesociala miljön vid Göteborgs universitet

Urvalet utgörs av studenter som läser fristående kurser eller program på grundnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.
SOM-undersökningen till studenter 2011: Student
Student-SOM 2011
Keywords: political behaviour; politiskt beteende; education; utbildning; university courses; universitetskurser; students (college); studenter; undergraduates; universitetsstuderande på grundnivå; mass media use; mediaanvändning; CORS; CORS; Higher and further education; Gymnasial och högre utbildning; Media; Media; Political behaviour and attitudes; Politiska beteenden och attityder; Leisure, tourism and sport; Fritid, turism och sport; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Political Science; Statsvetenskap; Media and Communication Studies; Medie- och kommunikationsvetenskap