ISSP 2012 - Family, Work and Gender Roles IV - Edlund, Jonas (University3, 2015)
This survey is the Swedish part of the 2012 'International Social Survey Program' (ISSP), and it is the fourth time an ISSP-survey is focusing on Family, Work and Gender Roles.

Purpose:

ISSP aims to design and implement internationally comparable attitude surveys. The study in 2012 is investigating Family, Work and Gender Roles.

Detta är den svenska studien inom det internationella forskningsprojektet ISSP. Temat för studien 2012 är ” Family, Work and Gender Roles”. Detta är fjärde gången studien genomförs på det här temat (SND 0481, SND 0793).

International Social Survey Program, ISSP, är ett globalt forskningsprojekt som har till uppgift att konstruera och genomföra internationellt jämförbara attitydstudier. Sedan 1985 har attityddata årligen samlats in och utgör nu en databas som är fritt tillgänglig för forskarsamhället. I dagsläget är 48 länder, från sex olika världsdelar, involverade i projektet. Genom bredden av medlemsländer skapas möjlighet till jämförelser i flera dimensioner. Det finns möjligheter att både jämföra länder som har en likartad samhällsstruktur och historia, och länder som skiljer sig påtagligt från varandra.

Sverige har varit medlem i ISSP sedan 1992 och det är Sociologiska intuitionen vid Umeå universitet som är huvudman för studierna i Sverige.

Sedan starten 1985 har attityder från flera olika områden undersökts. Vissa områden har återkommit genom åren, vilket gör det möjligt att även jämföra dem över tid.

Syfte:

ISSP har som syfte att konstruera och genomföra internationellt jämförbara attitydstudier. Studien för 2012 undersöker åsikter om familjeliv och arbete.
ISSP 2012 - Åsikter om familjeliv och arbete
Keywords: children; barn; housework; hushållsarbete; child care; barnomsorg; family life; familjeliv; income; inkomst; labour and employment; arbete och sysselsättning; parental leave; föräldraledighet; families; familjer; parents; föräldrar; house husbands; hemmamän; households; hushåll; housewives; hemmafruar; CORS; CORS; LABOUR AND EMPLOYMENT; ARBETE OCH SYSSELSÄTTNING; Family life and marriage; Familjeliv och äktenskap; Children; Barn; Social welfare systems/structures; Sociala välfärdssystem/-strukturer; Social behaviour and attitudes; Socialt beteende och attityder; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Sociology; Sociologi