Media election survey 2006 - Asp, Kent (University of Gothenburg, 2014)
Election survey 2006 is the ninth study conducted at general national elections (1979-2002). The survey covers the news on radio, television and the urban press, including Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, the major tabloids, Rapport and Aktuellt.

The study is part of the research program Journalism and Democracy where the overall aim is that in a broad perspective to study Swedish journalism based on normative democratic perspective.

Purpose:

To describe, identify and analyse media's reporting of the election campaign 2006.

Medievalundersökningen 2006 är den nionde studien i följd som genomförts vid riksdagsval (1979-2006). Undersökningen omfattar nyhetsrapporteringen i radio, tv och storstadspress, bland annat Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, de stora kvällstidningarna, Rapport och Aktuellt.

Studien ingår i forskningsprogrammet Journalistik och demokrati där det övergripande syftet är att i ett brett perspektiv studera svensk journalistik utifrån normativa demokratiska utgångspunkter.

Syfte:

Att beskriva, kartlägga och analysera nyhetsmedias rapportering av valrörelsen 2006.
Medievalundersökningen 2006
Keywords: mass media; massmedia; politics; politik; mass media exposure; massmediaexponering; radio; radio; newspaper press; nyhetspress; election broadcasting; valbevakning i tv och radio; radio news; radionyheter; news; nyheter; television news; tv-nyheter; news flow; nyhetsflöde; internal politics; inrikespolitik; politicians; politiker; press; press; Media; Media; Elections; Val; Political ideology; Politisk ideologi; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Media and Communications; Medie-, kommunikations-, och informationsvetenskaper