The Class SOM Survey 2008 - SOM Institute, University of Gothenburg (University of Gothenburg, 2016)
The Class SOM questionnaire consisted of typical SOM questions about politics, society, media and leisure habits but also a large set of work-related questions.
The study was carried out alongside National SOM 2008

Purpose:

The purpose of the survey is to explore working life and job conditions in Sweden

Klass-SOM-studien innehöll typiska SOM-frågor om politik, samhälle, medier och fritidsvanor men hade dessutom ett större block med yrkes- och arbetsrelaterade frågor.
Formuläret innehåller åtta olika frågeområden: nyheter och medier; politik, samhälle och demokrati; radio, tv och internet; samhälle och service; aktiviteter, intressen och värderingar; ditt arbetsliv; din arbetssituation; samt bakgrundsfrågor.
Undersökningen genomfördes parallellt med Riks-SOM 2008.

Syfte:

Undersökningens syfte är att få veta mera om svenskars yrkesliv och arbetsförhållanden.
SOM-undersökningen Klass-SOM 2008
Klass-SOM 2008
Keywords: internal politics; inrikespolitik; CORS; CORS; Media; Media; LABOUR AND EMPLOYMENT; ARBETE OCH SYSSELSÄTTNING; Political behaviour and attitudes; Politiska beteenden och attityder; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Sociology; Sociologi; Political Science; Statsvetenskap; Media and Communications; Medie-, kommunikations-, och informationsvetenskaper