The Regional Skåne SOM Survey 2001 - SOM Institute, University of Gothenburg (University of Gothenburg, 2006)
The SOM survey in Skåne has been conducted since 2001.
The purpose of the regional surveys is to enable SOM researchers to study attitudes and behaviour linked to local and regional issues. They emphasise public services and media, although many of the questions are identical with those used in National SOM in order to make the answers comparable both between the regions and with Sweden at large.

Purpose:

Study attitudes and behaviour linked to local and regional issues

Syd-SOM 2001 omfattar 3 200 slumpmässigt utvalda personer i A-region 28 - Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund, Malmö, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg och Vellinge - samt, utanför A-region 28, Eslöv.

Bakom undersökningen står främst forskningsprogrammet Dagspresskollegiet och SOM-institutet vid Göteborgs universitet. Det formulär som användes har samma upplägg och grundläggande struktur som de av SOM-institutet årligen genomförda Riks- och Väst-SOM-undersökningarna för att optimera jämförelse. Följande ämnesområden berördes i Skåneundersökningens formulär: massmedieanvändning; synen på tidningen Arbetets nedläggning; medier, internet och fritid; samhälle och politik; Malmö; tidningen Arbetet; fritid och intressen; samt bakgrundsfrågor.

Syfte:

Studera attityder och beteenden som är knutna till lokala och regionala frågor och företeelser
SOM-undersökningen i Skåne 2001
Syd-SOM 2001
Keywords: internal politics; inrikespolitik; CORS; CORS; Media; Media; Political behaviour and attitudes; Politiska beteenden och attityder; Specific social services: use and availability; Specifika sociala tjänster: användning och tillgänglighet; Leisure, tourism and sport; Fritid, turism och sport; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Political Science; Statsvetenskap; Media and Communication Studies; Medie- och kommunikationsvetenskap