The Young SOM Survey 2000 - SOM Institute, University of Gothenburg (University of Gothenburg, 2007)
Young SOM, conducted in 2000, asked adolescents about their attitudes, values and social habits.

Young SOM involved 3000 adolescents in Västra Götaland County and the municipality of Kungsbacka and was part of the evaluation programme Morgondagens värderingar (Values of Tomorrow). It was carried out jointly with Region Västra Götaland.

Ung-SOM genomfördes hösten 2000. Den ställde frågor om ungas attityder och värderingar samt deras sociala vanor.

Ung-SOM genomfördes bland 3 000 ungdomar i Västra Götalandsregionen och Kungsbacka kommun som ett delprojekt inom utvärderingsprogrammet Morgondagens värderingar. Undersökningen, som löpte parallellt med Väst-SOM, genomfördes i samarbete med Västra Götalandsregionen. Resultaten publicerades i boken Spår i framtiden.


Frågeformuläret var indelat i följande frågeområden: medieanvändning; samhälle, politik och demokrati; service och utbildning; hot och risker; internet och andra medier; fritid samt bakgrundsuppgifter.
SOM-undersökningen till ungdomar 2000
Ung-SOM 2000
Keywords: internal politics; inrikespolitik; CORS; CORS; Media; Media; Information society; Informationssamhället; Leisure, tourism and sport; Fritid, turism och sport; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Political Science; Statsvetenskap; Media and Communications; Medie-, kommunikations-, och informationsvetenskaper