Work environment for workers in permanent and temporary employment 1997 - Aronsson, Gunnar; Gustafsson, Klas; Dallner, Margareta (Arbetslivsinstitutet, 2015)
The aim of the study was to compare and analyse differences in work conditions and health between workers in permanent and temporary employment. The study group was a representative stratified sample from the working Swedish population (n=3812).

SCB gjorde på uppdrag av Arbetslivsinstitutet en undersökning om reglerad arbetstid, betald och obetald övertid, om man jobbar i det yrke man vill jobba i och om arbetsmiljö för personer med en tidsbegränsad eller en fast anställning. Undersökningsgruppen kommer från SCB:s arbetskraftundersökningar (AKU). I de ordinarie AKU-frågorna finns uppgifter om personliga bakgrundsförhållanden, anställningsform (SSYK-kod), bransch, arbetsgivare etc. Utöver dessa frågor gjordes tillägg av frågor från andra SCB-studier (Arbetsmiljöundersökningen m fl.). Därutöver nykonstruerade frågor med speciell inriktning för tidsbegränsat anställda, t ex. önskat framtidsyrke och arbetsplats, medbestämmande och utbildning, stöd, sjuknärvaro och hälsa.
Arbetsmiljö för tidsbegränsat respektive fast anställda 1997
Keywords: General health and well-being; Allmän hälsa och välbefinnande; Working conditions; Arbetsförhållanden; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Work Sciences; Arbetslivsstudier