The Student SOM Survey 2001 - SOM Institute, University of Gothenburg (University of Gothenburg, 2003)
This is the ninth study in the collection of Student-SOM surveys. The aim of these studies is to shed light on opinions and habits of the student generation of today. The questionnaire is mainly a replication of the questionnaire used in previous Student-SOM surveys.

Purpose:

To find out how students feel about their education and the social environment at the University of Gothenburg

Student-SOM 2001 har genomförts som två undersökningar där det ena formuläret riktats till studenter på grundkursnivå eller första terminen på ett program och det andra formuläret riktats till studenter på fördjupningsnivå eller sista året på ett program, samtliga vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet. De flesta frågorna är gemensamma i de båda formulären, men det finns också frågor som enbart är ställda i en av de två enkäterna. Frågeformuläret består av sju frågeområden: universitetsstudier; studiemotiv; studiemiljö och studiesituation; Göteborgs universitet och dess studentmiljö; massmedier, samhälle och politik; fritid; samt bakgrund.

Syfte:

Ta reda på hur studenterna uppfattar sin utbildning och den studiesociala miljön vid Göteborgs universitet
SOM-undersökningen till studenter 2001
Student-SOM 2001
Keywords: CORS; CORS; Higher and further education; Gymnasial och högre utbildning; Media; Media; Political behaviour and attitudes; Politiska beteenden och attityder; Leisure, tourism and sport; Fritid, turism och sport; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Political Science; Statsvetenskap; Media and Communication Studies; Medie- och kommunikationsvetenskap