Local campaign leaders 2001 - Håkansson, Nicklas; Ekengren Oscarsson, Henrik (University of Gothenburg, 2002)
I juni 2000 gav Författningsutredningen ett forskarlag vid Göteborgs universitet i uppdrag att genomföra forskning med anknytning till frågorna om att införa skilda valdagar och vårval i Sverige. Som ett led i denna satsning genomfördes en enkätundersökning av ett urval av partiernas val- och kampanjansvariga på kommunal nivå. Syftet med enkäten var att undersöka de lokala partifunktionärernas attityder till förändringar av det svenska vaölsystemet.

I juni 2000 gav Författningsutredningen ett forskarlag vid Göteborgs universitet i uppdrag att genomföra forskning med anknytning till frågorna om att införa skilda valdagar och vårval i Sverige. Som ett led i denna satsning genomfördes en enkätundersökning av ett urval av partiernas val- och kampanjansvariga på kommunal nivå. Syftet med enkäten var att undersöka de lokala partifunktionärernas attityder till förändringar av det svenska valsystemet.
Lokalt kampanjansvariga 2001
Keywords: elections; val; local government elections; kommunalval; parliamentary elections; riksdagsval; democracy; demokrati; election campaigns; valkampanjer; Elections; Val; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Political Science; Statsvetenskap