The Student SOM Survey 1997 - SOM Institute, University of Gothenburg (University of Gothenburg, 1999)
This is the fifth study in the collection of Student-SOM surveys. The aim of these studies is to shed light on opinions and habits of the student generation of today. The questionnaire - mainly a replication of questionnaires used in earlier Student-SOM surveys - included questions about study programme, mass media, politics and society, energy, nuclear power and environment, leisure-time activities, and background.

Purpose:

To find out how students feel about their education and the social environment at the University of Gothenburg

SOM-institutet har sedan 1993, tillsammans med Göteborgs universitets samhällsvetenskapliga fakultet, genomfört en studentundersökning. Det huvudsakliga syftet med undersökningen har varit att skapa tidsserier där det går att följa hur fakultetens studenter uppfattar sina studier och sin studiesociala miljö. Ett annat syfte är att identifiera studenterna som grupp, med fokus på exempelvis social bakgrund, ålder och bakomliggande orsaker till att de påbörjat sina studier.
Genom dessa tidsserier kan man utläsa trender och trendbrott bland gruppen studenter.

Syfte:

Ta reda på hur studenterna uppfattar sin utbildning och den studiesociala miljön vid Göteborgs universitet
SOM-undersökningen till studenter 1997
Student-SOM 1997
Keywords: CORS; CORS; Higher and further education; Gymnasial och högre utbildning; Media; Media; Energy and natural resources; Energi och naturresurser; Political behaviour and attitudes; Politiska beteenden och attityder; Leisure, tourism and sport; Fritid, turism och sport; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Political Science; Statsvetenskap; Media and Communication Studies; Medie- och kommunikationsvetenskap