Study of reading habits 1989 - Gästrikland - Weibull, Lennart (University of Gothenburg, 1994)
This survey forms part of a series of local readership studies undertaken within the research program ´Dagspresskollegiet´. The surveys deals with the relation toward dailies and media in general, and toward the local paper in particular. There are questions about the use of media, dailies read, and what kind of news paper content one reads. This survey is mainly a replication of a survey conducted in the same five municipalities in 1986.

Denna studie ingår i en serie lokala läsarundersökningar som företas inom forskningsprogrammet Dagspresskollegiet. Dessa undersökningar behandlar människors förhållningssätt till dagspress och media i allmänhet och till den lokala morgontidningen i synnerhet. Frågorna tar bland annat upp vilka medier man brukar ta del av och hur ofta man gör detta, vilka dagstidningar man läser, hur man skaffar dem och vilka tidningar man eventuellt haft tidigare samt hur man läser morgontidningar och vilka typer av innehåll man läser. I huvudsak är denna undersökning en replikation av den undersökning som genomfördes i de fem kommunerna 1986
Läsvanestudien 1989 - Gästrikland
Keywords: internal politics; inrikespolitik; Media; Media; Political behaviour and attitudes; Politiska beteenden och attityder; Leisure, tourism and sport; Fritid, turism och sport; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Media and Communication Studies; Medie- och kommunikationsvetenskap