Study of reading habits 1992 - Norrbotten - Weibull, Lennart (University of Gothenburg, 1995)
This survey forms part of a series of local readership studies undertaken within the research program ´Dagspresskollegiet´. The surveys deals with the relation toward dailies and media in general, and toward the local paper in particular. There are questions about the use of media, dailies read, and what kind of news paper content one reads. Only a few minor changes has been undertaken in comparison with earlier surveys.

Denna studie ingår i en serie lokala läsarundersökningar som företas inom forskningsprogrammet Dagspresskollegiet. Dessa undersökningar behandlar människors förhållningssätt till dagspress och media i allmänhet och till den lokala morgontidningen i synnerhet. Frågorna tar bland annat upp vilka medier man brukar ta del av och hur ofta man gör detta, vilka dagstidningar man läser, hur man skaffar dem och vilka tidningar man eventuellt haft tidigare samt hur man läser morgontidningar och vilka typer av innehåll man läser. Endast några smärre förändringar av frågeformuleringarna har gjorts jämfört med tidigare undersökningar. Detta gäller frågorna om hur man tar del av olika typer av tidningsinnehåll samt de frågor där läsarna ombads att bedöma de lokala tidningarna utifrån ett antal påståenden.
Läsvanestudien 1992 - Norrbotten
Keywords: internal politics; inrikespolitik; Media; Media; Political behaviour and attitudes; Politiska beteenden och attityder; Leisure, tourism and sport; Fritid, turism och sport; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Media and Communication Studies; Medie- och kommunikationsvetenskap