Swedish manpower training 1981 - Axelsson, Roger (Umeå University, 1993)
The main purpose of this study is to determine the profitability of manpower training for the trainees. The trainees, who had to answer the questionnaire approximately 18 month after completed training, are compared to individuals in similar positions when the former started their training. Interest is mainly concentrated on determining in what manner training has affected the employment and incomes of the trainees. There are information about sex, age, educational and occupational background for both participants and non-participants in the training program.

Studie av arbetsmarknadsutbildningens effekter på individnivå. Har arbetsmarknadsutbildningen några effekter på i första hand sysselsättning och inkomster, och om så är fallet, i vilken omfattning. Samtliga respondenter fick frågor om civilstånd, byte av bostadsort efter april 1981, sysselsättningssituation 1980-1983 (april), yrke och huvudsaklig arbetsuppgift under samma period samt aktuell sysselsättningssituation. Gruppen som fullföljde utbildningen fick frågor om man arbetar i utbildningsyrket eller liknande, samt om man har haft användning för arbetsmarknadsutbildningen. Personer som antagits till AMU men ej påbörjat utbildningen, fick ange orsaken till att man avstått, och personer som avbröt utbildningen fick bedöma om man haft användning för den del av utbildningen man genomgått. Från register hämtades bland annat uppgifter om hushållets sammansättning, arbetslöshet på A-regionnivå och län fördelat på kön under perioden 1980-1983, samt yrkestillhörighet före utbildning.
Svensk arbetsmarknadsutbildning 1981
Keywords: Vocational education and training; Yrkesutbildning och praktik; Unemployment; Arbetslöshet; Social Sciences; Samhällsvetenskap