SIFO 1989: Inner-city toll areas - Stockholm Chamber of Commerce; Swedish Institute of Public Opinion Research (Swedish Institute of Public Opinion Research, 1993)
The Swedish Institute of Public Opinion Research (SIFO) carried out this survey at the request of the Stockholm Chamber of Commerce. The purpose of the survey is to examine attitudes toward introduction of inner-city tolls. Background variables include information on gender, place of living, age, Swedish citizenship, occupation, private or public sector, trade union, right to vote in general elections, voting habit, political party preference and party voted for in 1988.

SIFO genomförde denna undersökning på uppdrag av Stockholms Handelskammare. Syftet var att undersöka allmänhetens inställning till införande av bilavgifter i storstäderna. Förutom frågan om man tyckte det var bra eller dåligt att införa avgifter för att köra i storstädernas centrala delar fick man besvara hur ofta man själv körde bil i storstäder, samt vilka konsekvenser införande av bilavgifter skulle ha på det egna bilkörandet. Bakgrundsvariablerna innehåller uppgifter om kön, bostadsort, ålder, medborgarskap, yrke, arbete i privat eller offentlig sektor, medlemskap i facklig organisation, rösträtt, röstvanor, bästa parti och partival i riksdagsvalet 1988.
SIFO 1989: Bilavgifter i storstäderna
Keywords: Environment and conservation; Miljö och naturvård; TRANSPORT AND TRAVEL; TRANSPORT OCH RESOR; Social Sciences; Samhällsvetenskap