Population changes 1891-1900 - Brantgärde, Lennart (University of Gothenburg, 1992)
This data collection contains information about average population 1891-1900 and number of married couples, live births, illegitimate births, deaths, emigrants and immigrants during the period 1891 to 1900.

I samband med att Lennart Brantgärde under perioden 1988-1991, erhöll projektmedel från HSFR för projektet "Politiska förändringsprocesser ur regionalt perspektiv", framkom behovet att registrera de äldre svenska folkräkningar, som ingår i projektet. Uppgifterna är tidigare publicerade i offentligt tryck, under rubriken Sveriges Officiella Statistik, utgiven av SCB. Variablerna utgörs av: Stad eller landsbygd, medelfolkmängd 1891-1900, vigda par 1891-1900, levande födda 1891-1900, därav oäkta födda 1891-1900, döda 1891-1900, emigranter 1891-1900, immigranter 1891-1900.

Källa: Sveriges Officiella Statistik. A. Befolkningsstatistik. Ny följd XLII:4. Statistiska Centralbyråns underdåniga berättelser för år 1900. Fjärde avdelningen.: Befolkningsrörelsen i Sverige åren 1891-1900. Bihang: Dödlighets- och lifslängdstabeller för årtiondet 1891-1900.

Registrerad fil: Tabell 5. Medelfolkmängd, vigde, födde och döde samt emigranter och immigranter i socknar och städer, åren 1891-1900. Tabellen visar folkmängden efter olika demografiska uppgifter i härader och städer. Häradet Östra Hisings är kodad till Göteborgs stad.
Befolkningsförändringar 1891-1900
Keywords: fertility; fruktsamhet; Morbidity and mortality; Morbiditet och mortalitet; Censuses; Folkräkningar; Migration; Migration; HISTORY; HISTORIA; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Political Science; Statsvetenskap