Aging in society: Social attitudes towards the elderly 1982 - Tornstam, Lars (Uppsala University, 1986)
This data collection focuses on attitudes toward and knowledge of the social conditions, abilities, and personalities of elderly persons. Additionally, these data describe how social background characteristics, such as age, gender, profession, and living conditions, influence attitudes toward the elderly.

Delstudien 'Våra bostäder' ingår i studien 'De äldre i samhället' som i sin tur ingår i delprojektet 'Åldrandet i samhället'. Detta delprojekt ingår i ett större, övergripande program 'Äldre i samhället - förr, nu och i framtiden', ett tvärvetenskapligt program där forskningsproblemet innebar ett sökande efter lösningar på åldrandets problem. Arbetet inom projektet bedrevs i tre olika lokalprogram. I Lund 'De äldre i samhället- förr, nu och i framtiden', i Göteborg 'Interventionsprogrammet: Äldre i Göteborg - förr, nu och i framtiden', och i Uppsala 'Åldrandet i samhället'.

Genom att ställa ett antal frågor till ett representativt urval kan man få upplysningar om de intervjuades inställning och attityder till äldre människors sociala förhållanden, egenskaper och personlighet. Man kan också se hur intervjupersonernas sociala bakgrund som ålder, kön, yrke, bostad mm påverkar attityder om äldre människor.
Åldrandet i samhället: Sociala attityder till äldre 1982
Keywords: Working conditions; Arbetsförhållanden; Elderly; Äldre; Specific social services: use and availability; Specifika sociala tjänster: användning och tillgänglighet; Social behaviour and attitudes; Socialt beteende och attityder; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Sociology; Sociologi