Sweden now 1975-I_2 - Testologen Ltd. (IMU-Testologen AB, 1983)
In the mid-1960s, Testologen AB in collaboration with a group of advertisers, introduced a new way of investigation, where data about the target groups - socio-economic data, interests, purchasing habits, possessions, buying intentions - and data on reading habits were collected in the same survey. At SND there are now surveys available from the Sweden Now series covering a 20-year period, 1972-1991.
The 1975 survey is almost a total replication from the year before. A new sub-group, provincial press, is added to the section about reading habits. Furthermore there were new questions about holiday travel by car outside Sweden, Norway and Finland during the last twelve months and in that case which ferry service have been used.

Purpose:

Collect broad information about interests, purchasing habits and media choices

Subset of Sweden Now 1975-I, covering the period 1974-10-24 to 1975-01-24.

I mitten av 1960-talet introducerade Testologen AB, i samverkan med en grupp annonsörer, en ny undersökningsform som innebar att målgruppsdata - socio-ekonomiska data, intressen, köpvanor, innehav, köpavsikter mm - och läsvanedata insamlades i en och samma undersökning. Undersökningarna går under benämningen 'Sverige Nu', men databanken marknadsförs under benämningen ORVESTO. Namnet ORVESTO markerar målsättningen att täcka många mediagrupper: OR som i organisationspress, VE som i veckopress och STO som i storstadspress. Vid SND finns ORVESTO-undersökningar som täcker en tjuguårsperiod, 1979-1991 tillgängliga.
ORVESTO 1975 är i det närmaste en total replik av 1974 års undersökning. En ny undergrupp, landsortspress, har tillkommit i avsnittet om läsvanor. Därutöver ställdes nya frågor om semesterresor med bil utanför Sverige, Norge och Finland under de senaste tolv månaderna och i så fall vilken färjeförbindelse man använt.

Syfte:

Samla in en bred information om intressen, köpvanor och mediaval

Delmängd av ORVESTO 1975-I omfattande perioden 1974-10-24 till 1975-01-24.
ORVESTO 1975-I_2
Sverige nu 1975-I
Keywords: consumption; konsumtion; newspaper readership; tidnings läsekrets; periodicals readership; tidskrifts läsekrets; shopping; shopping; holidays abroad; utlandssemestrar; retail outlets; försäljningsställen; domestic appliances; hushållsapparat; consumer goods; konsumtionsvaror; interest (cognitive processes); intresse (kognitiva processer); frequency; frekvens; Consumption and consumer behaviour; Konsumtion och konsumentbeteende; Media; Media; Public relations; Public relations; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Media and Communication Studies; Medie- och kommunikationsvetenskap