Sweden now 1976-II_4 - Testologen Ltd. (IMU-Testologen AB, 1983)
In the mid-1960s, Testologen AB in collaboration with a group of advertisers, introduced a new way of investigation, where data about the target groups - socio-economic data, interests, purchasing habits, possessions, buying intentions - and data on reading habits were collected in the same survey. At SND there are now surveys available from the Sweden Now series covering a 20-year period, 1972-1991.
Questions put in the 1976 survey are replications from the years before.

Purpose:

Collect broad information about interests, purchasing habits and media choices

Subset of Sweden Now 1976-II, covering the period 1976-03-10 to 1976-05-17.

I mitten av 1960-talet introducerade Testologen AB, i samverkan med en grupp annonsörer, en ny undersökningsform som innebar att målgruppsdata - socio-ekonomiska data, intressen, köpvanor, innehav, köpavsikter mm - och läsvanedata insamlades i en och samma undersökning. Undersökningarna går under benämningen 'Sverige Nu', men databanken marknadsförs under benämningen ORVESTO. Namnet ORVESTO markerar målsättningen att täcka många mediagrupper: OR som i organisationspress, VE som i veckopress och STO som i storstadspress. Vid SND finns ORVESTO-undersökningar som täcker en tjuguårsperiod, 1979-1991 tillgängliga.
ORVESTO 1976 är en total replik av 1975 års undersökning.

Syfte:

Samla in en bred information om intressen, köpvanor och mediaval

Delmängd av ORVESTO 1976-II omfattande perioden 1976-03-10 till 1976-05-17.
ORVESTO 1976-II_4
Sverige nu 1976-II
Keywords: consumption; konsumtion; newspaper readership; tidnings läsekrets; periodicals readership; tidskrifts läsekrets; shopping; shopping; retail outlets; försäljningsställen; domestic appliances; hushållsapparat; consumer goods; konsumtionsvaror; interest (cognitive processes); intresse (kognitiva processer); frequency; frekvens; Consumption and consumer behaviour; Konsumtion och konsumentbeteende; Media; Media; Public relations; Public relations; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Media and Communication Studies; Medie- och kommunikationsvetenskap