Gymnastic activities in school 1973-1974 - Patriksson, Göran; Aggestedt, Bert; Tebelius, Ulla (University of Gothenburg, 1992)
In 1972, the GAIS project, Gymnastics activities in school, was launched at the Institute of Education in Gothenburg. The project was the working title. The aim was to study primary student’s motoric conditions, interest and knowledge of sports in relation to their perception of gymnastics teaching and also impact from family, colleagues and the local community.

Under 1972 planerades och igångsattes ett forskningsprojekt vid Lärarhögskolan i Göteborg. Projektet fick arbetsnamnet GAIS-projektet, Gymnastikaktivitet i skolan. Det hade till syfte att studera låg- och mellanstadieelevers motoriska förutsättningar, intresse för och kunskap om idrott i relation till deras uppfattning om gymnastikundervisningen samt familjens, kamraternas och det lokala samhällets påverkan.

Syfte:

Studera låg- och mellanstadieelevers motoriska förutsättningar, intresse för och kunskap om idrott i relation till deras uppfattning om gymnastikundervisningen samt familjens, kamraternas och det lokala samhällets påverkan.
Gymnastikaktiviteter i skolan 1973-1974
GAIS-projektet 1973-1974
Keywords: health; hälsa; children; barn; physical mobility; fysisk rörlighet; physical activities; fysisk aktivitet; sport; sport; Physical Fitness; Fysisk kondition; schools; skolor; leisure time activities; fritidsaktiviteter; Physical Education and Training; Fysisk fostran och träning; exercise (physical activity); motion (fysisk aktivitet); Children; Barn; Leisure, tourism and sport; Fritid, turism och sport; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Educational Sciences; Utbildningsvetenskap; Diet and nutrition; Kost och näring