ULF - Survey on Swedish living conditions - ULF 1981 - Survey on Swedish living conditions 1981 - Statistics Sweden (Statistics Sweden, 2011)
The Swedish Living Conditions Surveys give you information on living conditions among different groups in Swedish society. The areas covered include housing, income, health, leisure, civic activities, social relationships, employment and security. Because a number of the questions are the same as those in surveys of other EU countries, it is possible to make comparisons with other countries within the EU.

Genom ULF, Undersökningarna av levnadsförhållanden, mäts och följs utvecklingen av levnadsförhållandena i Sverige. Undersökningarna har på uppdrag av Sveriges Riksdag genomförts sedan 1975, i huvudsak som besöksintervjuer med ett slumpmässigt urval om ca 7500 personer årligen av Sveriges vuxna befolkning 16-84 år. Genom detta kan indikatorer för olika välfärdsområden presenteras i tidsserier som i dag sträcker sig drygt 25 år tillbaka i tiden. Välfärdsområdena (välfärdskomponenterna) är: Arbetsmiljö, Boende, Ekonomi, Hälsa, Fritid, Materiella tillgångar, Medborgerliga aktiviteter, Sociala relationer, Sysselsättning och arbetstider, Transporter och kommunikationer, Trygghet och säkerhet samt Utbildning.
ULF - Undersökningen av levnadsförhållanden - ULF 1981 - Undersökningen om levnadsförhållanden 1981
Keywords: Social Sciences; Samhällsvetenskap