Preparatory work 1734 - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
Förarbetena till 1734 års lag utgörs av material från lagkommissionen till
1734 års lag. Materialet är från 1686–1735, utgivet av Vilhelsm Sjögren
1900–1909. Materialet utgörs av protokoll från sammanträdena (vol. 1–3);
lagkommissionens förslag (vol. 4–6); utlåtanden över lagkommissionens
förslag (vol. 7) samt riksdagshandlingar angående lagkommissionens
förslag (vol. 8). Materialet är OCR-skannat med manuell efterarbetning.
1734 års förarbeten
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik