Idioms from the NEO lexicon DB - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
Idioms with explanations extracted from the database for the dictionary Nationalencyklopediens ordbok

Idiom ur NEO-databasen
Nationalencyklopedins ordbok (NEO) utgavs 1995-96 av Bokförlaget Bra Böcker.
NEO utarbetades vid Språkdata, Göteborgs universitet, under vetenskaplig ledning av professor em. Sture Allén. Utdraget av föreliggande samling idiom med betydelsebeskrivningar har gjorts vid Lexikaliska institutet, Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet.
Lexikaliska institutet
Idiomen som Excel-fil
CSS-fil
Readme-fil
Idiom ur NEO-databasen
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); lexicon; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik