Examples of vibration in buildings from construction activities - Ögren, Mikael (University of Gothenburg, 2021)
The data consists of short examples of vibration signals in buildings. The examples were collected in a project focused on annoyance by vibration from construction work. The examples include tri-axial vibration signals from blasting (tunnels, general and rock extraction), soil compacting, piling, sheet wall piling and construction traffic. The data are shared for use by other researchers.

The zip file contains a table summarising the vibration measurements in Excel and Open Office formats, and a folder with 257 .csv files with raw data from each measurement. The measurements have a unique ID in the file name that is also presented in the Excel file.

Datamaterialet består av korta exempel på vibrationer i byggnader. Projektet där exemplen togs fram fokuserar på störning av vibrationer i bostäder från närliggande bygg- och anläggningsarbeten. Exemplen inkluderar triaxiella vibrationsförlopp vid sprängning (tunnel-, entrpenad- och täktsprängning), packning, pålning/spontning, vibrospontning och transporter på byggområdet. Avsikten är att andra forskare (eller privatpersoner) skall kunna använda signalerna.

Zip-filen innehåller en tabell med sammanfattande data om vibrationssignaler i Excel- och Open Office-format, samt en katalog med csv-formaterade rådata från totalt 257 mätningar. Varje fil har ett ID-nummer i filnamnet som också finns i de sammanfattande tabellerna.
Exempel på vibrationer i byggnader vid bygg- och anläggningsprojekt
Keywords: mechanical vibration; maskinvibration; construction noise; byggnadsbuller; construction work; byggnadsarbete; residential building; bostadshus; Buildings; Byggnader; Human health and safety; Människors hälsa och säkerhet; building vibrations; byggnadsvibrationer; whole body vibration; helkroppsvibrationer; ground vibration; markvibrationer; Geophysics; Geofysik; Construction Management; Byggprocess och förvaltning; Occupational Health and Environmental Health; Arbetsmedicin och miljömedicin; Structure; Byggnader och byggnadsanläggningar; Environment; Miljö