PISA study 2015 - Oskarsson, Magnus; Sundgren, Marcus (Mid Sweden University, 2021)
Researching the performance of Swedish 15 year old students in the digital OECD study Programme for International Student Assessment PISA test 2015. Includes the text to questions in the test and answers from the participating students.

More information on the Swedish catalogue site.

Text to questions and answers to PISA 2015 from Swedish schools.

Studien undersöker svenska 15 åriga elevers prestation i det digitala OECD-studien Programme for International Student Assessment PISA-provet 2015. Data hos OECD innehåller svenska elevers resultat i PISA-undersökningen på en aggregerad nivå. Det här datasetet innehåller rådata i form av frågetexter för det digitala provet som användes 2012 och 2015 samt svar från alla deltagande elever för 2015. Instruktioner till dataprovet finns med, materialet är osorterat.

Data kan innehålla känsliga personuppgifter och för användandet av sådana krävs ett godkänt etiktillstånd från Etikprövningsmyndigheten (EPM).
Frågor angående provsekretessen hänvisas till OECD.

Rådata i form av frågor och svar till PISA 2015, 2012, 2009, 2006 och 2003 finns i pappersformat att tillgå vid lärosätets arkiv.

Rådata i form av frågetexter och svar till PISA 2015 från svenska grundskolor. (Computer Based Assessment - CBA)
• CBA (digitalt prov 2015)
• Elevkoder. (CSV-format) Alla elevers koder (Om de svarat rätt eller fel) på alla uppgifter i PISA 2015
• Elevsvar PISA 2015 (PDF-format), alla elevers svar är okodade.
• Instruktioner till dataprov 2015 (PDF-format)
PISA-undersökningen - PISA-prov 2015
Keywords: education; utbildning; PISA; PISA; Swedish National Agency for Education; Skolverket; assessment; utvärdering; scientific literacy; naturvetenskap; Compulsory and pre-school education; Obligatorisk utbildning och förskoleutbildning; Educational policy; Utbildningspolitik; Educational Sciences; Utbildningsvetenskap